Hockey Session (Under 14s): Strafcorner JC1 MHC Dieren

Club Logo

Reseller-Club: Sportways

Hielke Spanjer, Adult Member

Profile Summary

Hielke Spanjer
Name: Hielke Spanjer
City: doesburg
Country: Netherlands
Rank: Elite – 0 points
Membership: Adult Member
Sport: Hockey
Hockey Session Plan Drill (Colour): Screen 1

See the guidance at the top of this page to understand why you are not seeing interactive Hockey images.

Hockey Session Plan Drill (Colour): Screen 1
Save Image: Hockey Session Plan Drill (Colour): Screen 1

Screen 1

Uitgewerkte observatie van de aanvallende strafcorner.

Stafcorner met twee koppeltjes van een stopper en een slag. Van het linker koppeltje stopt de stopper de bal en de andere man flats de bal richting strafbal stip. Als de bal aangegeven wordt start de slagman van het tweede koppeltje en die probeert de geflatste bal van koppel A te tippen/aan te raken.

Uitgewerkte obervatie van de strafcorner verdedigend.

Er starten naast de keeper aan beide kanten twee spelers. Deze staan achter elkaar. Degene links van de keeper (vanuit de keeper geredeneerd) is tweede uitloper een loopt half uit tot voorbij de strafbal stip. Degene rechts van de keeper is de eerste uitloper die loopt met een lichte boog richting de kop van de cirkel. De boog zorgt ervoor dat hij de tegenstander die gaat slaan dwingt om over zijn voorhand te spelen en dat hij beslist waar de bal heen gaat. Hij loopt dat boogje ook om ervoor te zorgen dat hij de bal krijgt in zijn stereke voorhand en zelf niet geraakt wordt.

conclusie uit de obersvatie van de strafcorner:

aanvallend:

De aanvallende strafcorner met twee koppeltjes zorgt ervoor dat de uitlopers een keuze moeten maken. Vaak zullen zij kiezen voor het koppeltje wat midden op de cirkel staat, maar de bal gaat naar het linker koppeltje. Hierdoor heeft het linker koppeltje veel tijd en ruimte, en kan deze een goede flats geven richting de goal. Ook staan de verdedigers vaak min het midden van de cirkel, dus verwachten de diagonale pass ook niet naar de inlopende en dus tippende man.

Verdedigend:

Zie verdedigende strafcorner voor uitleg over het uitlopen van de eerste man. De twee mannen op de lijn (met masker) zijn er ter ondersteuning van de keeper, en proberen het schot van de aanvaller(s) te blokken. De 1ste uitloper loopt vol door op de man die gaat slaan, en de tweede uitloper loopt half door en probeert eventueel een eventuele tip uit te schakelen. We willen ervoor zorgen d.m.v. deze verdedigende corner dat de aanvallers nooit een vrij schot hebben , en als ze toch kunnen schieten dat het een schot recht op de keeper is. Mocht hij toch de hoek in gaan staat daar nog een lijn stop. Vooral het onderdruk zetten van de aanvallers is belangrijk omdat als je de aanvallers niet alle ruimte geeft, ze in paniek altijd slechter schieten.


To link this page so that even non-Members can see it, copy paste this URL

Animation Controls (PCs, Macs, Laptops):

Play animation
Play step-by-step
Repeat (toggle)
Full Screen
Pause
Stop

Back/Forward: Drag timeline button