Hockey Session (Under 10s): Kleurtjes (Start Time: 2016-09-08 16:00:00)

Club Logo

Edu-Club: KNHB Academie

Albert Jan Vaartjes, Adult Member

Profile Summary

Albert Jan Vaartjes
Name: Albert Jan Vaartjes
City: Steenwijk
Country: Netherlands
Rank: Elite – 1 points
Membership: Adult Member
Sport: Hockey

Description

LET OP: je begint ALTIJD met een warming van ongeveer 10 minuten. Je mag ze heen en weer laten lopen, maar ook zelf iets verzinnen. Het is belangrijk dat de kinderen dit wel aanleren.

LET OP: Je eindigt altijd met een partijtje van zo'n 10 minuten. Maakt dit zo wedstrijdsituatief mogelijk, dus bij de Fjes 2 goals per partij, E6 op een kwartveld en E8 op een half veld. Je hoeft niet de hele lengte te gebruiken, maar wel de breedte!


Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenveld

See the guidance at the top of this page to understand why you are not seeing interactive Hockey images.

Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenveld
Save Image: Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenveld

Kleurenveld (15 mins)

Eén E-team kan een cirkel bij het goal gebruiken, de andere 2 teams kunnen een gele cirkel gebruiken.

Zet een aantal pionnen van verschillende (4 of 5) kleuren in het veld, kijk hoeveel kids je hebt/verwacht en deel het aantal door 3 (je kunt altijd nog pionnen toevoegen of weghalen). Heb je 9 kids, gebruik dan 3 van elke kleur.

Laat iedere speler met een bal in de cirkel lopen, ze moeten uit kijken voor elkaar en om de pionnen heen. Op een gegeven moment roep je een kleur, dan moeten ze zo snel mogelijk naar een pion van die kleur. Zeg dat er maximaal 3 bij één pion mogen staan!

Als je dit een paar keer gedaan hebt, haal dan een pion van elke kleur weg. Alles gaat nog steeds hetzelfde, maar zodra je een kleur roept, zullen er een aantal kids overblijven. Het wordt dus een soort stoelendans met pionnen, maar de kinderen zijn niet eerst nog niet af. Als dit een paar geoefend is, dan kun je er een wedstrijdje van maken, waarbij je steeds een pion van elke kleur wegpakt, tot je 2 of 3 over hebt, dan laat je degene winnen die het eerst bij de juiste (laatste) pion van de geroepen kleur is.


Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenspel

See the guidance at the top of this page to understand why you are not seeing interactive Hockey images.

Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenspel
Save Image: Hockey Session Plan Drill (Colour): Kleurenspel

Kleurenspel (20 mins)

Dit is een voorbeeld met 3 vs 3. Twee spelers starten in het kleurenvierkant ZONDER stick, de sticks zijn bij de derde speler in het goal. De trainer noemt een aantal kleuren, bijv. ROOD-WIT-BLAUW en de spelers in de vakken moeten deze pionnen met hun hand aantikken in de juiste volgorde. Daarna gaan ze hun stick halen bij de andere speler en dan mogen ze aan het spel beginnen.

De trainer gooit of rolt een bal het veldje in en er wordt dan gewoon 3 vs 3 uitgespeeld.

Mocht je meer spelers willen toevoegen, bijv. 4 vs 4, dan starten in elk vierkant 2 spelers, waar van één de sticks vast heeft. De spelers geven elkaar een hand en moeten samen van pion naar pion, degene zonder sticks tikt de pionnen aan. Verder vervlolgt het spel hetzelfde.

Veldindeling: zet de pionnen ongeveer 3 meter uit elkaar. Als je 2 personen in het vak laat lopen zet ze dan op 4 meter. Gebruik ongeveer een half kwart veld voor één kleuren spel. (Je kunt het dus dubbel uitzetten, laat dan beide spellen tegelijkertijd starten (hoef je maar één keer kleuren te roepen))

LET OP: als het warm weer is, probeer dan bij de partijen wissels te maken, zodat ze niet allemaal continu bezig zijn (dus max. 3 vs 3 bij 8 kids, max. 4 vs 4 bij 10).


To link this page so that even non-Members can see it, copy paste this URL

Animation Controls (PCs, Macs, Laptops):

Play animation
Play step-by-step
Repeat (toggle)
Full Screen
Pause
Stop

Back/Forward: Drag timeline button